ΡΩΜΕΪΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ Η Ελλάδα των Θαυμάτων, των Υπάτων και των Πάτων

 

Το Π.Α.Κ.Π.Π.Α. και η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας σας προσκαλούν στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία Ελευσίνας την Παρασκευή 28/6, Σάββατο 29/6 και Κυριακή 30/6 στις 20.00 να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση ”ΡΩΜΕΪΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ” Η Ελλάδα των Θαυμάτων, των Υπάτων και των Πάτων.

 

Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας με συστηματική δουλειά και θεατρική αγωγή, υπηρετώντας το θέατρο και τον πολιτισμό, συμπληρώνει φέτος 13 δημιουργικά χρόνια θεατρικής διαδρομής.

Η φετινή μας θεατρική παραγωγή, το ΡΩΜΕΪΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, είναι ένα θεατρικό οδοιπορικό που διατρέχει ανάγλυφα και γλαφυρά την ιστορία της νεώτερης Ελλάδας από την παλιγγενεσία μέχρι σήμερα.

Οι θεατρικοί συγγραφείς Μιλτιάδης Χουρμούζης, Άγγελος Βλάχος, Γεώργιος Σουρής, Γρηγόριος Ξενόπουλος, Παντελής Χορν, Δημήτρης Ψαθάς, Μίκης Θεοδωράκης, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Δημήτρης Κεχαΐδης, Μποστ, αποτυπώνουν στη θεατρική σκηνή τις ιστορικές, πολιτικές, πολιτισμικές και κοινωνικές εκφάνσεις του Ελληνισμού των τελευταίων 200 χρόνων, με ακρίβεια, σατιρική οξύτητα και απαρηγόρητη πίκρα.

Κάθε θεατρικό δρώμενο σχολιάζεται με τραγούδι και χορό, έτσι ώστε να ολοκληρώνεται μια ζωντανή εικόνα των ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν το νεοελληνικό έθνος.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Θεοδώρου.

Μουσική: Βασίλης Δημητρίου – Μίκης Θεοδωράκης – Σταύρος Ξαρχάκος – Δημήτρης Ανδρώνης.

Σκηνικά-Κοστούμια: Δημήτρης Θεοδώρου

Διδασκαλία τραγουδιών-Ενορχήστρωση: Δημήτρης Ανδρώνης

Χορογραφίες: Μαριάννα Σαμάτιαλη

Συμμετέχουν: 20 ηθοποιοί και χορευτές

 

Είσοδος Ελεύθερη

Related Posts