Πρόταση Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Σήμερα η Αισχύλειος Δημοτική βιβλιοθήκη προτείνει στους μικρούς μας φίλους μια βραβευμένη πολλάκις συγγραφέα παιδικού, εφηβικού βιβλίου, την Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου.
Η Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου γεννήθηκε στις 25/8/1937 στην Αθήνα, όπου και σπούδασε μουσική και ξένες γλώσσες. Έχει τιμηθεί με επτά βραβεία σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, με τον έπαινο Pier Paolo Vergerio του Πανεπιστημίου της Padova και με το βραβείο Ουράνη για την παιδική λογοτεχνία από την Ακαδημία Αθηνών. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ιαπωνικά, έχουν μεταδοθεί από την ΕΡΤ και το ΡΙΚ κι έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και ξένα αναγνωστικά. Έχει αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε οκτώ διεθνή συνέδρια παιδικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό και έχει δώσει πλήθος διαλέξεις και ομιλίες για την παιδική λογοτεχνία σε όλη την Ελλάδα. Είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Μελέτης και Έρευνας της Παιδικής Λογοτεχνίας ”Οι διαδρομές” και μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ( Γενική Γραμματέας 1984-1990) και άλλων λογοτεχνικών σωματείων.
Ως σήμερα έχει γράψει συνολικά 73 βιβλία (65 για παιδιά και νέους, 3 για ενήλικες και 5 θεωρητικά για την παιδική λογοτεχνία).
Περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της υπάρχουν στην ιστοσελίδα της: www.loty.gr
(πηγή: Biblionet)
Σας ”περιμένει” στο σταντ του παιδικού τμήματος της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης να σας ταξιδέψει μέσα από τις ιστορίες της!
Related Posts