Ομιλία του Dr. Nick Peppas στην Ελευσίνα

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 είχαμε τη μεγάλη τιμή να φιλοξενούμε στο Στέκι του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας τον Dr. Nick Peppas. O κ. Peppas είναι καθηγητής βιοϊατρικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, με πολυετή καριέρα και μια μεγάλη λίστα ευρεσιτεχνιών που υπολογίζεται πως έχουν χρησιμοποιηθεί από πάνω από 800.000.000 ανθρώπους.

Έχοντας ζήσει τα πρώτα 20 χρόνια της ζωής του στην Ελευσίνα, μίλησε στο κοινό για την πορεία του, που τον οδήγησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο ΜΙΤ και σε μια αναζήτηση της “Ιθάκης” που ακόμη δεν έχει τελειώσει. Εξήγησε επίσης στο κοινό τη φύση της δουλειάς του και τη σημασία της συνεργασίας ιατρών και χημικών μηχανικών, ώστε να επιτευχθούν θαυμαστά, ευεργετικά για τον άνθρωπο αποτελέσματα.

Τον καθηγητή προλόγισαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας Λεωνίδας Παππάς, ενώ με την παρουσία του τον τίμησαν και ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, Ζωή Στραϊτούρη, η Αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ, Κατερίνα Κριεκούκη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Νίκος Βιλλιώτης, η Δημοτική Σύμβουλος Εύη Άνθη και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Μιχαήλ Μαρμαρινός.

Related Posts