Ολοκληρώθηκε η έκθεση “Το ποδήλατό μου αλλιώς” της εικαστικού Καίτης Χόρτη

Ολοκληρώθηκε η έκθεση “Το ποδήλατό μου αλλιώς” της εικαστικού Καίτης Χόρτη, που φιλοξενήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας Ελευσίνας από τις 2 ως τις 5 Ιουνίου. Ο υπαίθριος χαρακτήρας της έκθεσης σε μία από τις πιο πολυσύχναστες τοποθεσίες της Ελευσίνας, έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συνδημότες μας να απολαύσουν τα γλυπτά της Καίτης Χόρτη, που έχουν ως πρώτη ύλη το ποδήλατο και «μιλούν» για τη σημασία της επανάχρησης και ανακύκλωσης υλικών.
Λίγο πριν τα έργα απομακρυνθούν από τον χώρο, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δ. Ελευσίνας, καθώς και η Πρόεδρος του φορέα, Εύη Άνθη, βρέθηκαν και πάλι στην έκθεση και ξενάγησαν σχολικές ομάδες καθώς και τα παιδιά του “Όλοι εμείς”, που συμμετείχαν την ίδια ημέρα στην «Εθελοντική Δράση Καθαρισμού του Παραλιακού Μετώπου Ελευσίνας» του Δήμου σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας. Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση της ΔΠΕ Δυτ. Αττικής, Αλεξάνδρα Τσίγκου και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας.
Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν την έκθεση, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου, κο. Λεωνίδα Παππά και τους υπαλλήλους των συνεργείων που συνέβαλαν στη μεταφορά των έργων και τον ευπρεπισμό του χώρου, και φυσικά την ίδια την καλλιτέχνη, που μάλιστα δώρισε ένα εκ των έργων της, με τίτλο «Κωπηλάτες» στη Δημοτική Συλλογή Έργων Τέχνης. Η κυρία Χόρτη δώρισε ακόμη στην Αισχύλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη τη σειρά παιδικών βιβλίων που έχει γράψει με τίτλο «Οι ιστορίες του Μπούμπη».
Related Posts