Μεγάλη δωρεά στην Αισχύλειο Βιβλιοθήκη από τον συγγραφέα Κώστα Δέδε

Η Αισχύλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας είχε την τιμή να δεχτεί μια μεγάλη δωρεά ιστορικών βιβλίων από τον συγγραφέα Κώστα Δέδε καθώς και την ποιητική του συλλογή. Τον ευχαριστούμε θερμά!
Ο Κώστας Δέδες γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Φυσική, Οικονομικά και Μουσική (πιάνο και σύνθεση) στην Αθήνα και το Παρίσι. Aσχολείται με τη μουσική σύνθεση, την ποίηση, την πεζογραφία και τη συγγραφή δοκιμίων. Έχει συνθέσει 75 έργα συμφωνικής μουσικής, μουσικής για μουσικά σύνολα και σόλο όργανα. Έχει γράψει 16 ποιητικές συλλογές. Εργάστηκε ως πολιτικός και οικονομικός συντάκτης, αρθρογράφος, αναλυτής, σε εφημερίδες, περιοδικά και ως καθηγητής των Οικονομικών στη Διπλάρειο Σχολή.
ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
“Αρκετά είδαμε κι ακούσαμε σε χρόνους άστατους και σ’ εποχές απόκρημνες. Κοιτούσαμε τους μαρμαρωμένους ήρωες, τους μαραμένους κήπους και το νερό στις λακκούβες που καθρέπτιζε τον κόσμο μας. Ανθρώπους με προσωπίδες και στόματα τραυλίζοντα. Τη λάσπη την είχαμε χορτάσει καθώς ανέβαινε ως το γόνατο. Μία αμαγάριστη στάμνα έμεινε στα χέρια μας για καθαρό νερό και ο φόβος μήπως και χαθεί από μπροστά μας η λάμψη που κοκκινίζει τις γραφές μας. Θεάσεις υποφερτές και αβάσταχτες. Πράξεις της στέρησης και της χλιδής. Ροές του πόνου αλλά και της ομορφιάς. Διαιρεμένος ο κόσμος αν και γεννημένος από την ίδια μήτρα.” 
[Από την έκδοση]
Related Posts