Καλό μήνα με υγεία και δημιουργικότητα από την Αισχύλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη!!!

Για αυτή την εβδομάδα προτείνουμε στους μικρούς μας φίλους, ένα βραβευμένο συγγραφέα παιδικών και εφηβικών λογοτεχνικών βιβλίων, τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο!

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Έχει κάνει θεολογικές και παιδαγωγικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1984 έως σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος στη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου. Με την παιδική και εφηβική λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται ενεργά από το 1995. Με το πρώτο του κιόλας βιβλίο κατάφερε να αποσπάσει έπαινο από το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ. Από τότε έχει γράψει πλήθος βιβλίων, ενώ έχει κάνει και πολλές μεταφράσεις. Έργα του έχουν βραβευτεί και ορισμένα έχουν διασκευαστεί για θέατρο, κουκλοθέατρο, κινηματογράφο.

Έργα του με τον Τριγωνοψαρούλη έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στην Κίνα και στην ΚορέαΟ Βιβλιοπόντικας και ο Θέμος στην Γερμανία, στην Κορέα, στη Μαλαισία και στην Τουρκία. Τέλος, από το 2008 έως το 2015 ήταν πρόεδρος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ). Ήταν υποψήφιος για τα διεθνή βραβεία Astrid Lindgren Memorial Award και Hans Christian Andersen Award. Το ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ τον ανακήρυξε Πρεσβευτή Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2018.

Πολλά από τα συγγραφικά του έργα  θα βρείτε στην βιβλιοθήκη μας!!

Περιμένουμε με χαρά τα μικρά μας μέλη!!

Related Posts