Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 της Εθνικής Βιβλιοθήκης «Διαδρομές ανάγνωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»

Η Αισχύλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας, ολοκλήρωσε με τη χθεσινή δραστηριότητα τη Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 της Εθνικής Βιβλιοθήκης «Διαδρομές ανάγνωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα!» με τίτλο «Διαδρομές αναμνήσεων – Η επιστροφή».
Η δράση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου, οπού οι μικροί μας «βιβλιοφάγοι» άκουσαν και διάβασαν απόσπασμα από το κεφάλαιο «Έπειτα από χρόνια» από το βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα Ψηλά Βουνά». Με αυτό τον τρόπο τους δόθηκε η ευκαιρία να θυμηθούν και να συζητήσουν τις διαδρομές του καλοκαιριού μέσα από τις δικές τους δημιουργίες στη διάρκεια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας.
Είχαν την ευκαιρία να συγκρίνουν την δική τους μαθησιακή καθημερινότητα με εκείνη των παιδιών της Αφρικής και Ελλήνων μαθητών και Ελληνίδων μαθητριών του προηγούμενου αιώνα, με στόχο να εκτιμήσουν την ασφάλεια που τους προσφέρουν τα ελληνικά σχολικά κτίρια. Ακολούθησε σύντομη αναφορά στον βίο του Αγίου Γεωργίου. Το βιωματικό-ψυχαγωγικό μέρος της συνάντησης ανέλαβε το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων. Έγινε μια πρώτη γνωριμία των παρευρισκομένων με τον προσκοπισμό, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια και η δράση ολοκληρώθηκε με ασκήσεις φυσικής κατάστασης από τους γυμναστές μας.
Ευχαριστούμε πολύ τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους για τη συμμετοχή τους στην παραπάνω καλοκαιρινή εκστρατεία. Ευχόμαστε σε όλους μια υπέροχη σχολική χρονιά!
Related Posts