Εορτασμός Αγίου Γεωργίου 2023

Το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, είχε την τιμή για άλλη μια χρονιά να διοργανώσει την εκδήλωση για τον εορτασμό του Πολιούχου της Ελευσίνας Αγίου Γεωργίου. Έτσι, παραμονή της εορτής του Αγίου, η Φιλαρμονική και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δ. Ελευσίνας συμμετείχαν στην περιφορά της εικόνας του Αγίου, ενώ έγινε και ρίψη πυροτεχνημάτων. Στις 23 Απριλίου και μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Ναού, όπου πραγματοποιήθηκαν χορευτικά δρώμενα παραδοσιακών χορών από τα τμήματα παραδοσιακών χορών του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας (τμήμα παραστάσεων και ΚΑΠΗ), του Λαογραφικού Συγκροτήματος Μεγάρων και του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς».

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεώργιος Κουρούνης, και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, Λεωνίδας Παππάς. Η κάθε χορευτική ομάδα παρουσίασε το πρόγραμμά της κερδίζοντας τον θαυμασμό και το χειροκρότημα του κοινού. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, όλες οι γυναίκες χόρεψαν μαζί «Λιούλιε Συγκεριανότε» κι έπειτα στον χορό παρασύρθηκε και το κοινό.

Στους χοροδιδασκάλους των ομάδων δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες: εκ μέρους του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Γεώργιος Ηλιόπουλος, απένειμε αναμνηστικό στην χοροδιδάσκαλο του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας Μαρία Βαλαβάνη, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Παππάς Λεωνίδας έκανε την απονομή στον χοροδιδάσκαλο του Λαογραφικού Συγκροτήματος Μεγάρων Τζίμη Ηλία και η Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Κατερίνα Κριεκούκη στον χοροδιδάσκαλο του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς» Σπύρο Βαρελά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τους προαναφερθέντες, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Ζωή Στραϊτούρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλο, Εύη Άνθη, Δημήτρης Τσάτσης, Δημήτρης Παπαγιάνναρος και Ρεντούμη Βαρβάρα, η Πρόεδρος της Β’/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κατερίνα Τζιγκιτζέλα, εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπροσωπώντας τον Διοικητή της ΔΑΥΠ, ο Σμήναρχος Γκαλίτσιος Στέφανος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου, Θεόδωρος Τζαρτζούλης, o Αντιπρόεδρος του Λαογραφικού-Πολιτιστικού Σύλλογου «Η Μαγούλα», Ευάγγελος Ρόκας, η Αναπληρώτρια Γραμματέας του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας, Ελένη Ανδρώνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου, Μαρία Βασιλείου, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Ελευσίνας «Το Αδράχτι», Παντελίτσα Τσαλιμοπούλου, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ένωσης Κρητών Ελευσίνας, κ. Δημήτρης Δασκαλάκης και Εμμανουήλ Μαραγκάκης αντίστοιχα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μαγούλας, Σπυριδούλα Παναγοπούλου, και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Καλόξυλος.

Related Posts