Ενθουσιώδεις κιθαρίστες στον βρεφονηπιακό σταθμό

Χαρούμενες στιγμές πέρασαν τα βρέφη μας στο βρεφικό τμήμα του Βρεφονηπιακού σταθμού ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δ.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, όταν ο μουσικός μας κος Τάσος Χουλιαράς πήγε στο σχολείο, όπως κάθε Δευτέρα.

Είναι μεγάλη αλήθεια πως η μουσική, η μελωδία, ενεργοποιεί το έμβρυο ήδη από την κοιλιά της μητέρας και έτσι το έντονο ενδιαφέρον των βρεφών για οποιονδήποτε ήχο υπάρχει από τη γέννηση τους και κατά το μεγάλωμα τους στον παιδικό σταθμό. Το μουσικό άκουσμα ενός μόμπιλο, οι ήχοι της φύσης και οι φωνές των ζώων, η μουσική από το ραδιόφωνο- πόσο μάλλον από ένα μουσικό όργανο- τα γεμίζει χαρά, αγαλλίαση και ισορροπία. Έχει αποδειχθεί με επιστημονικές έρευνες ότι η μουσική – η μουσική παιδεία εν γένει – επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη του εγκεφάλου των μικρών παιδιών καθώς με τα βιωματικά, τα συνεχή και ποικίλα μουσικά ακούσματα, αργότερα, μπορεί να ασχοληθούν επιπλέον με συστηματικότερο τρόπο (π.χ. με μαθήματα σολφέζ ή εκμάθηση κάποιου οργάνου). Τέλος, να τονιστεί ότι η μουσική πλεονεκτεί  από άλλες δραστηριότητες στην πρώιμη προσχολική ηλικία, για τον τρόπο που επενεργεί στον εύπλαστο και ευαίσθητο συναισθηματικό κόσμο του παιδιού κι αυτό είναι μεγαλειώδες .

Όπως πάντα, οι μικροί κιθαρίστες μας ενθουσιάστηκαν, συνοδεύοντας τον μουσικό με τις αυτοσχέδιες κιθάρες που με ζήλο ετοίμασαν για εκείνα οι παιδαγωγοί  της τάξης.

Related Posts