Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στους  παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς εξελίσσεται η δεκαήμερη δράση «Ο Παππούς και  η Γιαγιά, η Γιαγιά και ο Παππούς διαβάζουν στα παιδιά παραμύθια». Στο πλαίσιο της δράσης ο παππούς της μικρής Δήμητρας επισκέφτηκε τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ελευσίνας και πήρε μέρος  στην υλοποίηση του προγράμματος διαβάζοντας παραμύθια. Ο κος Νικόλαος Κώνστας, με ιδιαίτερη ζεστασιά στη φωνή, κράτησε τα παιδιά προσηλωμένα, διαβάζοντας  επιλογές από τα παραμύθια του Αισώπου και το παιδικό βιβλίο “Να σε κάνω μια αγκαλιά” της Φρόσως Φωτεινάκη.

Ο  Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Δανός συγγραφέας και παραμυθάς, που χάρη των γενεθλίων του γιορτάζουμε τη μέρα του παιδικού βιβλίου στις 2 Απρίλιου, είχε γράψει: «Αρχίζω να γράφω παραμύθια για παιδιά, γιατί προσπαθώ να πάρω με το μέρος μου τις μελλοντικές γενιές».

O παππούς Νίκος έλαβε ένα δώρο από τη μελλοντική γένια του παιδικού σταθμού, χάρη στην αφήγηση των παραμυθιών, όταν τα παιδιά αναφώνησαν: “ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!”.

Η δράση συνεχίζεται και τούτη την εβδομάδα και σε άλλες δομές του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

Related Posts