Διάλεξη για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας διάλεξη από τον καθηγητή Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευάνθη Χατζηβασιλείου. Το θέμα της διάλεξης του κύριου Χατζηβασιλείου ήταν “Η Ελλάδα στη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή”. H ομιλία αυτή αποτέλεσε εμβόλιμο θέμα του Λαϊκού Πανεπιστημίου, που φέτος εστιάζει στα χειροτεχνικά επαγγέλματα, και ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ο κύριος Χατζηβασιλείου παρουσίασε με σαφήνεια και καθαρότητα τα γεγονότα που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή και τόνισε πως την επετειακή αυτή χρονιά πρέπει να προσεγγίσουμε την ιστορία μας με νηφαλιότητα και κριτική διάθεση. 
Τη διάλεξη παρακολούθησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας, και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, οι οποίοι απηύθυναν και εναρκτήριους χαιρετισμούς, όπως και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, Σεβασμία Άνθη-Γκιόκα. Με την παρουσία τους τίμησαν το Λαϊκό Πανεπιστήμιο και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας και η Πρόεδρός του, Γεωργία Γιαγτζόγλου, όπως και ο Πρόεδρος της Χιακής Ένωσης Ελευσίνας, Γιάννης Μαλαχιάς.
Η επόμενη διάλεξη του Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Στέκι του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ (Παγκάλου & Κίμωνος 11) είναι επίσης επετειακή με θέμα “1821: Πολιτικές και Ιδεολογικές Συνέχειες και Ασυνέχειες” και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου από την καθηγήτρια Ιστορίας Νέου  Ελληνισμού του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κυρία Μαρία Ευθυμίου.
Όσο για την επόμενη Τετάρτη, 23 Μαρτίου, παραμονές της επετείου της 25ης Μαρτίου, το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ σας καλεί όλους στην προβολή του ντοκιμαντέρ “1821-2021. 200 Χρόνια Ελλάδα. 200 Χρόνια Ελευσίνα” που δημιουργήθηκε απ’ τον φορέα στο πλαίσιο του Λαογραφικού Φεστιβάλ 2021, σε συνεργασία με τους εθνικοτοπικούς συλλόγους της Ελευσίνας και της Μαγούλας, σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα. Η προβολή θα λάβει χώρα στις 19.00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας, Χαριλάου 28.
Related Posts