ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία την 13Η Απριλίου 2019 στο Δημοτικό Μέγαρο Ελευσίνας και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ζεστή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε το 20 Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ανοικτών Πανεπιστημίων.
Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η προώθηση και διάδοση του θεσμού του Δημοτικού
Πανεπιστημίου, η δημιουργία θεσμικού πλαισίου και δικτύου σύνδεσης καθώς και τρόποι προσέγγισης της Πανεπιστημιακής κοινότητας.
Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους o Δήμαρχος, κος Γεώργιος Τσουκαλάς, η
Πρόεδρος Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 κα Αυγερινού Σοφία, η Αντιδήμαρχος κα Οικονόμου Δέσποινα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασιλείου Μαρία Μίλησης Αθανάσιος και η Διοικητική Σύμβουλος Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.ΓΙ.Α. Ευαγγελία Νοδάρα.
Ο Δήμαρχος κος Γεώργιος Τσουκαλάς κήρυξε την έναρξη τοι) Συνεδρίου, ακολούθησαν χαιρετισμοί και βραβεύσεις. Στην συνέχεια, οι κ.κ. , Βασιλάκος Σπύρος διε,/ντής Ερευνών & Αστρονομίας, Βέρδης Αθανάσιος επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Φιλοσοφίας
Παιδαγωγικής Ψυχολογίας Ε.Π.Κ.Α., Χαράλαμπος Πλατής διδάσκων στο Ανοικτό
Πανεπιστήμιο και στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, η Βίκυ Παπαιωάννου υποψήφια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Χρήστος Δήμας σκηνοθέτης και δάσκαλος στο Εθνικό Θέατρο Αθηνών, η Αλεξάνδρα Σαρηγιαννίδη γεωπόνος MSS στην εκπαίδευση ενηλίκων, παρουσίασαν εισηγήσεις για θέματα σχετικά με την εκπαίδευση ενηλίκων.
Επίσης οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Πανεπιστημίων, o Δήμαρχος Πογωνίου κος Καψάλης Κωνσταντίνος και οι αντιδήμαρχοι κ. Γαλίτης Νικόλαος και Αναστάσιος Γιούνης από το Δήμο Πογωνίου, η κα. Νικολίτσα Καρκούλια από το Δήμο Περιστερίου, η κα Δέσποινα Πλευράκη από το Δήμο Χερσονήσου, o κος Δημήτρης Βερύκιος από το Δήμο Δάφνης- Υμηττού, η κα Σπυριδούλα Μουργοπούλου από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, o κος Θανάσης Καραγιάννης από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο “Δημήτρης Γληνός” και η Διοικητική Σύμβουλος Καρέλου Μαρία του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελευσίνας, παρουσίασαν τις πρακτικές ο καθένας αντίστοιχα για τη λειτουργία του Δημοτικού Πανεπιστημίου.
Σημαντική ήταν η βοήθεια κατά την διεξαγωγή του Συνεδρίου από τα μέλη του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελευσίνας κ.κ. Μητροπούλου Μαίρη, Γαβρηλάκη Αθηνά, Χαραλαμποπούλου Μαρία, Σταυροπούλου Άννα
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους υποστήριξαν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανοικτών Λαϊκών Δημοτικών Πανεπιστημίων, την Κα Μαρινάκη Αικατερίνη στην γραμματεία, τους εισηγητές, καθώς και τους εκπροσώπους των Δημοτικών Πανεπιστημίων που τίμησαν το Συνέδριο με την παρουσία τους και συνέβαλαν με τις προτάσεις που υπέβαλαν στην διαμόρφωση των συμπερασμάτων του Συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Αγριμάκης Κ. Βασίλης

Related Posts