Δελτίο Τύπου για το λαογραφικό τριήμερο

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το λαογραφικό τριήμερο στην πλατεία της Ελευσίνας από 24 έως 26 Ιουνίου 2016 ,  με παραστάσεις χορού απ΄όλους  τους Εθνικοτοπικούς συλλόγους της πόλης μας. Όλοι οι σύλλογοι με παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής που εκπροσωπούν παρουσίασαν ολιγόωρο πρόγραμμα με χορούς και μουσική του τόπου τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο τιμώμενος σύλλογος – ο σύλλογος Εθελοντών Θριασίου πεδίου –  που την δεύτερη ημέρα του τριημέρου για πρώτη φορά στην πόλη

παρουσίασε ένα ποικίλο πρόγραμμα με παραδοσιακές φορεσιές , χορούς και τραγούδια , από διάφορες χώρες και με την αιγίδα του ομίλου της UNESCO Πειραιώς και νήσων. Ξάφνιασαν ευχάριστα οι διαφορετικοί χοροί και οι χορευτές που πρόβαλαν συνήθειες και παραδόσεις από τη χώρα τους. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και τις τρεις ημέρες και καταχειροκρότησαν όλα τα προγράμματα τόσο των συλλόγων της πόλης όσο και των ξένων.

Το Τμήμα Πολιτισμού Π.Α.Κ.Π.Π.Α.  είχε την επιμέλεια την διοργάνωση και την υποστήριξη του τριημέρου. Την έναρξη και την λήξη κήρυξε η πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.Π.Α.  κα Μαρία Βασιλείου η οποία τόνισε την σπουδαιότητα, της συμμετοχής των συλλόγων που αποτελούν τον πλούτο της Ελευσίνας  και απένειμε αναμνηστικές πλακέτες σε κάθε σύλλογο που συμμετείχε. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κο Γεώργιο Τσουκαλά, το Δημοτικό συμβούλιο, τους πρόεδρους και όλους τους συλλόγους, τους δασκάλους χορού, τους χορευτές καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους που και τις τρεις ημέρες της γιορτής την υποστήριξαν με την παρουσία τους.

Related Posts