ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/3/2019, η ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Άνοια και Ψυχική υγεία Φροντιστών», από το Δήμο Ελευσίνας, το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας και το Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας στην αίθουσα «Στέκι» στο Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κ. Βασίλης Αγριμάκης επισημαίνοντας τη σημασία της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την πρόληψη της άνοιας, τη σημασία υποστήριξης των πασχόντων δημοτών, αλλά και την ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους.

Κύριοι ομιλητές της εσπερίδας ήταν ο κ. Αλέξανδρος Κυριαζής, Ψυχολόγος, ΜSc, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, η κ. Φωτεινή Διακουμάκου,  Ψυχολόγος, ΜSc,  Κέντρου Υγείας Ελευσίνας, η κ. Δαμοράκη Μαρία, Προϊσταμένη Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας, και η κ. Αθανασίου Ευθυμία Κοινωνική Λειτουργός του Σταθμού Μάνας και Παιδιού Ελευσίνας.

Οι ομιλητές παρείχαν πληροφορίες για την νόσο άνοια, ανέλυσαν τα σημάδια αναγνώρισης της νόσου, πληροφόρησαν το κοινό για τους τρόπους πρόληψης καθώς και διάγνωσης της νόσου, ενημέρωσαν για το ψυχικό φορτίο που επωμίζονται οι φροντιστές ατόμων άνοιας και πρότειναν τρόπους ελάφρυνσης του.  Επιπλέον, παρουσίασαν τις Δομές υποστήριξης φροντιστών ατόμων με άνοια και πρότειναν μεθόδους προαγωγής υγείας των φροντιστών ατόμων με άνοια.

Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό όπου οι εξειδικευμένοι ομιλητές μας απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοτών μας.

 

Για το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Κ. Αγριμάκης

Related Posts