Δελτίο Τύπου <<Μένουμε σπίτι.. και δημιουργούμε>>

Δελτίο Tύπου
 
«Μένουμε σπίτι… και δημιουργούμε»
 
Το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας και συγκεκριμένα το Τμήμα Ζωγραφικής, με αφορμή τον επιβεβλημένο κατ΄ οίκον περιορισμό, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου της πανδημίας, λόγω covid-19, ένιωσε την ανάγκη να συμβάλλει, διοργανώνοντας μία ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά και εφήβους, με θέμα: «Μένουμε σπίτι… και δημιουργούμε».
Ο στόχος ήταν ένας παραλληλισμός με την πραγματικότητα: <<Το κίνητρο της δημιουργίας βιώνοντας μία παράξενη συνθήκη εγκλεισμού>>! Οι νεαροί ζωγράφοι ωθούνταν, σε πρώτη φάση, να ευαισθητοποιηθούν ακολουθώντας ορισμένες προδιαγραφές και να φτιάξουν πρωτότυπες ζωγραφιές, σχεδιάζοντας με κάθε μέσο, επάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Είναι γνωστό ότι ο ρόλος της Τέχνης είναι λυτρωτικός. Διαμέσου αυτής, μπορούν να εκφραστούν σκέψεις, συναισθήματα, όνειρα και επιθυμίες παιδιών και εφήβων.
Για το λόγο αυτό, κλήθηκαν αρχικά, όλοι οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Ελευσίνας και Μαγούλας. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν επίσης, οι Παιδικοί Σταθμοί: του Δήμου- ΟΑΕΔ, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας “Ολοι Εμείς”- το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Ευρυνόμη, το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας – Φιλική Φωλιά, η Δομή Προσφύγων, όπως και παιδιά με καταγωγή από την περιοχή, που κατοικούν εκτός των ορίων του Δήμου ή στο εξωτερικό!
Σήμερα, ως δεύτερο στάδιο αυτής της δράσης, διοργανώνεται η Έκθεση Ζωγραφικής, στην οποία παρουσιάζονται τα έργα όσων έλαβαν μέρος. Η Έκθεση θα αναπτυχθεί υπαίθρια, στον πεζόδρομο της Ιεράς Οδού (στο τμήμα που βρίσκεται ανάμεσα στο άγαλμα του τραγικού ποιητή Αισχύλου έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Ζαχαρία και τις άκρες της Πλατείας Ηρώων), στην Ελευσίνα.
Στο προσεχές χρονικό διάστημα, έπεται το τελευταίο στάδιο της δράσης, που αφορά στην ανάρτηση μεγάλων εκτυπωμένων επιφανειών, με ομαδικές συνθέσεις, που θα περιλαμβάνουν όλες τις συμμετοχές, «ντύνοντας» κατ΄ αυτόν τον τρόπο, προσόψεις κτηρίων καθώς και άλλα σημεία στο δημόσιο χώρο.
Διάρκεια Έκθεσης: 3-4-5 Ιουλίου 2020
Ωράριο έκθεσης: 9:00 -21:30
Παράλληλες δράσεις (και τις τρεις ημέρες): 19:00 – 21:00
Διοργάνωση: Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ελευσίνας.
Επιμέλεια Έκθεσης: Ρενάτα Μεθενίτη, Αρχιτέκτων – Εικαστικός, Υπεύθυνη Διδασκαλίας Τμήματος Ζωγραφικής του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Related Posts