Δελτίο Τύπου 3ης ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΒΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Κυριακή 14 Απριλίου  2019 και ώρα 09:00, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία , στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας , η  3η  Ημερίδα  Σχολικού Πρωταθλήματος  Στίβου για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ελευσίνας, από το  Τμήμα Αθλητισμού του Ν.Π.Δ.Δ.  ΠΑΚΠΠΑ του Δήμου Ελευσίνας, που είχε ως στόχο την προώθηση και την ανάδειξη του Σχολικού Αθλητισμού. Αρχικά, είχαν προγραμματιστεί οι αγώνες να πραγματοποιηθούν σε δύο ήμερες, Σάββατο – Κυριακή 13-14/04/2019, πλην όμως λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων αναβλήθηκε ο αγώνας του Σαββάτου, για την Κυριακή 14-04-2019 και ώρα 12:00.  Τα παιδιά όλων των τάξεων που συμμετείχαν,  γέμισαν το στάδιο αφού οι συμμετοχές ήταν πολλές, συνολικά 631 συμμετοχές, αντί του αρχικού αριθμού που ήταν 769, λόγω της αναβολής και της αλλαγής του προγράμματος. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και σε όλους τους γονείς και φίλους που παρακολουθούσαν με έντονο ενδιαφέρον και υπομονετικά, τους  μικρούς μας αθλητές, για περίπου τέσσερις ώρες.

Να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράστασή τους , την Δ/νση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής , τους Διευθυντές και Συλλόγους  Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολικών Μονάδων Δήμου Ελευσίνας και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Ελευσίνας – Μαγούλας  .

Για την αμέριστη συνεργασία τους να ευχαριστούμε θερμά , τα αθλητικά σωματεία  του Πανελευσινιακού ΑΠΟ , Φιλοθέη Μαγούλας Τμήμα Στίβου και  Σύλλογο Δρομέων  Υγείας Ελευσίνας  , όπου  με τους τεχνικούς  τους συμβούλους και εθελοντές , φέραμε σε πέρας και την ‘’ 3η Ημερίδα Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου ‘’  με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Από τον Πανελευσινιακό τον κ. Σπύρο ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ και Παναγιώτη ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ, με τους γυμναστές και αθλητές τους, την κ. Φλώρα ΡΕΝΤΟΥΜΗ από την Φιλοθέη Μαγούλας και τον κ. ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Τάσσο   Πρόεδρο   από τον Σ.Δ.Υ.Ε .

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από πιστοποιημένους κριτές του ΣΕΓΑΣ με επικεφαλή την κ. Γιούλη ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και βοηθούς εθελοντές δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας  Ελευσίνας, βοηθούς εθελοντές του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου, παρουσία  γιατρού και ασθενοφόρου του  ΕΚΑΒ . Την καθαριότητα του σταδίου  και την προετοιμασία του αγωνιστικού χώρου επιμελήθηκαν οι υπάλληλοι μας στα γήπεδα . Η μικροφωνική εγκατάσταση και η μουσική επένδυση ήταν ευγενική χορηγία του κ. Χρήστου ΔΕΔΕΗΛΙΑ.

Με την παρουσία τους ,  τίμησαν την  “3η Ημερίδα Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου” , ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γεώργιος ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ο Αντιδήμαρχος Ελευσίνας κ. Δημήτριος ΤΣΑΤΣΗΣ , ο  Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΚΠΠΑ Ελευσίνας κ. Βασίλειος ΑΓΡΙΜΑΚΗΣ , ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΚΠΠΑ Ελευσίνας  κ. Θεόδωρος ΤΖΑΡΤΖΟΥΛΗΣ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας κ. Χρήστος ΔΕΔΕΗΛΙΑΣ, ο Πρόεδρος της Ενιαίας Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτριος ΚΡΙΤΣΙΛΑΣ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος ΔΙΟΛΕΤΗΣ και Αθανάσιος ΜΙΛΗΣΗΣ, μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας , καθώς και μέλη αθλητικών σωματείων της πόλης  .

Το κύπελλο στα αγόρια  κέρδισε το 5ο Δημοτικό Σχολειό Ελευσίνας, ενώ στα κορίτσια το 4ο Δημοτικό Σχολειό Ελευσίνας, λόγω της μεγαλύτερης συγκομιδής νικών και μεταλλίων (επισυνάπτεται πίνακας μεταλλίων). Επίσης, το βραβείο-κύπελλο για τις περισσότερες συμμετοχές κέρδισε το 10ο  Δημοτικό Σχολειό Ελευσίνας, η βράβευση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και θα καθιερωθεί και στις επόμενες ημερίδες. Όλα τα αποτελέσματα των αγωνισμάτων , θα είναι στη  διάθεση των ενδιαφερόμενων,  από την Γραμματεία του ΠΑΚΠΠΑ Ελευσίνας (Παγκάλου και Κίμωνος 11 ) από 22-04-2019 και πρωινές ώρες .

Με την 3η Ημερίδα Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου  ο σχολικός αθλητισμός καθιερώθηκε ως θεσμός για   την πόλη μας  κι έθεσε ήδη  τις βάσεις  για την επόμενη διοργάνωση  και τον προγραμματισμό συζητήσεων, για τη διαχείριση κι αναβάθμιση των αγώνων και με τη βοήθεια των καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθούν και το 2020 ,σε δύο ημέρες , όπως αρχικά είχαν προβλεφθεί και φέτος .

Αξία έχει η συμμετοχή !!!  Με αυτό το μήνυμα προσδοκούμε στο μέλλον και  σε άλλες εκδηλώσεις που θα στηρίζουν τον σχολικό και εν γένει αθλητισμό !

Related Posts