Δελτίο τύπου 2ου μαθήματος του 3ου κύκλου της θεματικής Ενότητας «Αστροφυσική»

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017  πραγματοποιήθηκε το 2ο μάθημα του 3ου  κύκλου της θεματικής Ενότητας «Αστροφυσική» του Λαϊκού Πανεπιστημίου με εισηγήτρια   την  κ. Π. Χριστοπούλου επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθύντρια του εργαστηρίου Αστρονομίας.

Με τίτλο «Κυνηγώντας – Εξωπλανήτες», οι ακροατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εξαιρετική διάλεξη με επιστημονικά τεκμηριωμένη αναφορά, σε θέματα που αναφέρονται στο γνωστό μας άγνωστο χώρο του Διαστήματος. Παρουσιάστηκαν οι μέθοδοι ανίχνευσης εξωπλανητών που έχουν   εκρηκτικά αυξηθεί   και  ανακαλυφθεί από την διαστημική αποστολή Kepler ,τα είδη των συστημάτων στους οποίους φιλοξενούνται, οι σημαντικότερες ανακαλύψεις εξωπλανητών καθώς και οι νέες αποστολές που σχεδιάζονται.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από μέλη του Λαϊκού Πανεπιστημίου . Την ομιλία παρακολούθησαν επίσης  ο  Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γεώργιος Τσουκαλάς , η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α. και ο  κ. Σπύρος Βασιλάκος, Διευθυντής του  Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων  Μαθηματικών  της Ακαδημίας Αθηνών ο οποίος και παρουσίασε την εισηγήτρια. Το εντυπωσιακό αυτό θέμα δημιούργησε πολλά ερωτήματα στο ακροατήριο  που έτυχαν  απαντήσεων. Μετά το τέλος  της διάλεξης προέκυψαν εξαιρετικά επαινετικά σχόλια για την ομιλήτρια και για το θεσμό του Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Ο  3ος  κύκλος  περιλαμβάνει τέσσερα μαθήματα και θα ολοκληρωθεί  την 1η Μαρτίου  με στρογγυλό τραπέζι.

 

Εκ μέρους του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α

Η πρόεδρος

Μαρία Βασιλείου

Related Posts