Δελτίο Τύπου: Παρουσίαση Παραδοσιακών Χορών με τίτλο «Με ζουρνάδες και νταούλια..» 6/6/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με την υποστήριξη του τμήματος Πολιτισμού του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ του Δήμου Ελευσίνας ,την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο «Τάκης Βογιατζής» παρουσιάσθηκε ένα παραδοσιακό μουσικοχορευτικό ταξίδι με ζωντανή παραδοσιακή  μουσική, και τίτλο «Με ζουρνάδες και νταούλια..» από τα μέλη του τμήματος παραδοσιακών χορών του Νομικού Προσώπου.

Συμμετείχαν 220 χορευτές από παιδιά, εφήβους, ενήλικες και μέλη ΚΑΠΗ.

Ήταν ένας χορευτικός περίπατος σε νησιά και σε πολλές περιοχές της Πατρίδας μας με σκοπό να προβάλει την Λαογραφία μέσα από την παράδοση του χορού, της μουσικής και τις παραδοσιακές φορεσιές.

Ιδιαίτεροι χοροί όπως τσουράπια, μπαιντούσκα, Κορακιανίτικος, Φουρλάνα, Κοτσάκια, Πατινάδα, Παραμυθιά, Γκρίποβο, Ναστρίτζινι, Ράικος, Προσκυνητός, Σεφερλί, Σόφκα, Δεντρίτσι, Ζάραμο, Θιακός, Ρογκάτσια, κ.τ.λ. με την συνοδεία εξειδικευμένων οργάνων όπως ζουρνάδες και Χάλκινα παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα Μέλη της ομάδας ενηλίκων με τους χορούς Ρουμλούκι από τον Νομό Ημαθίας.

Η Καθηγήτρια των παραδοσιακών χορών κ. Βαλαβάνη Μαρία δίδαξε και επιμελήθηκε τους χορούς, την μουσική, τα σκηνικά και τις ενδυμασίες της παράστασης.

Συγχαίρουμε όλους τους χορευτές και την δασκάλα

κ. Βαλαβάνη Μαρία που καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές που είχαν κατακλίσει το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο «Τάκης Βογιατζής».

 

Για το Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Ο Πρόεδρος

Αγριμάκης Κ. Βασίλης

Related Posts