Δελτίο τύπου παράστασης “Γκρίζες Μπούκλες” Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου

Την Παρασκευή 3/6/2016 στο Παλιό Ελαιουργείο, ο Σύλλογος  Εθελοντών Θριασίου Πεδίου,   άνοιξε τον κύκλο  των θεατρικών  παραστάσεων  των Εθνικοτοπικών και πολιτιστικών   συλλόγων για τον “μήνα Λαογραφίας”,  με την  παράσταση “Γκρίζες Μπούκλες”, της  κ. Μαρίας Χασιώτη.

Με το έργο της η συγγραφέας πιστή στο θέμα του μήνα Λαογραφίας ‘’Γυναίκα στην παράδοση’’, μεταφέρει μηνύματα, φωτίζει μνήμες και αλήθειες που συνθέτουν τη ζωή της γυναίκας στους πολλαπλούς ρόλους, της  συζύγου μάνας, γιαγιάς και προγιαγιάς. Παράλληλα αναδεικνύει τις διαφορές των φύλων, που είναι διακριτές στην καθημερινότητα και από την παράδοση παίρνει τα όπλα για τον συνεχή αγώνα της και την πάλη της διαβίωσης της. Με συντροφιά πάλι γυναικεία, αφηγείται περιστατικά σταθμούς στην ζωή της  και δικαιώνεται. . Εύθυμη νότα έδωσε και η χορευτική ομάδα, με την διδασκαλία του Σπύρου Κόλλια , που την συνόδευσε παραδοσιακή ορχήστρα με ζωντανή μουσική. Εξαιρετική η ερμηνεία των ρόλων, που με την διδασκαλία του σκηνοθέτη Θοδωρή Ευστρατιάδη και της συγγραφέως Μαρίας Χασιώτη, απέδωσαν τα μέλη του συλλόγου και απέδειξαν ότι τα καταφέρνουν και στο θέατρο, όπως και στους άλλους τομείς των δραστηριοτήτων τους.Τα επιμελημένα σκηνικά από τον κ. Δημήτρη Καρέλλο  συμπλήρωναν το σύνολο της παράστασης.

 Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κα Μαρία Βασιλείου, υπεύθυνου για την διοργάνωση , αναφέρθηκε  στο θέμα  του «Μήνα Λαογραφίας» που τιμά  την Γυναίκα στην Λαϊκή Παράδοση, ως την θεματοφύλακα του οίκου, της οικογένειας, της φυλής και της μνήμης, έχοντας την ευθύνη της αναπαραγωγής των γενεών του μέλλοντος της εκάστοτε κοινωνίας,  επιφορτισμένη με το σοβαρό θέμα της ανατροφής των παιδιών.  Ευχαρίστησε τον τιμώμενο  στον μήνα Λαογραφίας Σύλλογο Εθελοντών, για την συμμετοχή και συνεργασία του και  αναφέρθηκε στις αξίες του εθελοντισμού , στην σημαντική του ενεργή κοινωνική δράση σε όλους τους τομείς της πόλης  με τα  500 μέλη του και  με τον πρόεδρο  κ. Γιάννη Καλυμνάκη.

Παρευρέθηκε και χαιρέτησε την εκδήλωση ο  Δήμαρχος   κ. Γ. Τσουκαλάς , ο ανιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Βασιλείου, ο περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος για τον Τουρισμό κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος , οι αντιδήμαρχοι κ. Δέσποινα Οικονόμου – κ. Αθανάσιος Μαυρογιάννης – κ. Παναγιώτης Λινάρδος   , ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γαβριήλ Καμπάνης , ο πρόεδρος Σ.Δ.Κ. κ. Χρήστος Δεδεηλίας , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γρ. Κοροπούλης , πρόεδροι των εθνικοτοπικών συλλόγων και πλήθος  δημοτών.

Το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α. και η πρόεδρος   ενθαρρύνουν και στηρίζουν όλες  αυτές τις προσπάθειες που αναβαθμίζουν και εμπλουτίζουν  την πολιτιστική δραστηριότητα  στην πόλη μας.

Η πρόεδρος του Ν.ΠΔ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Μαρία Βασιλείου

Related Posts