Δελτίο τύπου θεατρικού “Βίβα Ρένα”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η εκδήλωση του “μήνα Λαογραφίας” από την Κερκυραϊκή Ένωση Ελευσίνας με θέμα ‘’Βίβα Ρένα’’ . Μία μουσικοχορευτική παράσταση από τη θεατρική – χορευτική ομάδα του συλλόγου, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας Λεωνίδας Κανελλόπουλος.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην αγαπημένη μας , εξαίρετη ηθοποιό και τραγουδίστρια Ρένα Βλαχοπούλου που τόσο γέλιο απλόχερα μας έχει χαρίσει, μέσα από τις 120 παραστάσεις της στο θέατρο και τις 26 ταινίες της στον κινηματογράφο. Αφιερωμένη επίσης στην χιλιοτραγουδισμένη Ομηρική νήσο των Φαιάκων την Κέρκυρα, που για την σημαντική της ιστορία και τον πολιτιστικό της πλούτο δικαίως αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κα Μαρία Βασιλείου η οποία αναφέρθηκε στο θεσμό του μήνα Λαογραφίας, στην γυναίκα της Κέρκυρας και την προσφορά της γυναίκας γενικά στο θέατρο από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα. Τόνισε δε ότι γενικά στο χώρο ενώ επικρατούσε το αντρικό πρότυπο , οι γυναίκες επάξια κέρδισαν τη θέση που τους άξιζε ,διέπρεψαν και μάλιστα ξεπέρασαν κατά πολύ σε απόδοση και δημοτικότητα τους άνδρες ομότεχνους τους.

Έγιναν αναφορές στη ζωή της καταπληκτικής Ρένας Βλαχοπούλου που υπήρξε σταθμός στην καλλιτεχνική πορεία των τελευταίων 60 χρόνων και η χορευτική ομάδα του Συλλόγου με την διδασκαλία της χοροδιδασκάλου Μαρίας Βαλαβάνη παρουσίασε μια χαρούμενη και δροσερή παράσταση, με πολύ χορό. Τραγούδια από την εξαιρετική Ζέτα Βαλαβάνη και την προσκεκλημένη χορωδία του συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων.

Ο πρόεδρος της Κερκυραικής Ένωσης Ελευσίνας κος Θεόφιλος Δολιανίτης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους , αναφέρθηκε στην Κέρκυρα ,στην Ρένα Βλαχοπούλου και το έργο της, ευχαρίστησε όλη την ομάδα και δήλωσε την υποστήριξη του συλλόγου για την επιλογή της πόλης μας ως πολιτιστική πρωτεύουσα του 2021.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Ελευσίνας κος Γεώργιος Τσουκαλάς, οι αντιδήμαρχοι Οικονόμου Δέσποινα και Ανδρώνης Χαράλαμπος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρεντούμη Βαρβάρα και Μίχας Μενέλαος καθώς και όλοι οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας.

Η πρόεδρος κα Μαρία Βασιλείου ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο τον πρόεδρο, τα μέλη της Κερκυραϊκής Ένωσης Ελευσίνας, όλους τους συμμετέχοντες , τον σκηνοθέτη κο Θοδωρή Ευστρατιάδη, τους ερασιτέχνες ηθοποιούς, την χοροδιδάσκαλο κα Μαρία Βαλαβάνη, την κα Ζέτα Βαλαβάνη, τους χορευτές, τους μουσικούς, την προσκεκλημένη χορωδία του συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων ,τους υπεύθυνους στον ήχο και το φώς, τους υπαλλήλους του Δήμου και του Π.Α.Κ.Π.Π.Α για την συνεργασία τους στην διοργάνωση της αποψινής βραδιάς.

Η πρόεδρος του Ν.ΠΔ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Μαρία Βασιλείου

Related Posts