Δελτίο τύπου εκδήλωσης από την θεατρική ομάδα της Ένωσης Κρητών Ελευσίνας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Mία άκόμη  εκδήλωση του «μήνα Λαογραφίας»,  η 6η κατά σειρά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στο παλαιό Ελαιουργείο ,στην παραλία της Ελευσίνας. Η θεατρική ομάδα της Ένωσης Κρητών Ελευσίνας παρουσίασε την απολαυστική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου « η θεία από το Σικάγο » σε σκηνοθεσία του κ. Θοδωρή Ευστρατιάδη . Μία παράσταση που χάρισε άφθονο γέλιο σε όλους όσους την παρακολούθησαν και άρεσε πολύ. Ένα έργο που μας τονίζει ότι η γυναίκα που θέτει στόχους στην ζωή  τους πετυχαίνει , όποιες και να είναι οι δυσκολίες που θα συναντήσει,  χάρη στην ευρηματικότητα και την ευστροφία της.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.   Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας κα Μαρία Βασιλείου η οποία αναφέρθηκε  στο θέμα του μήνα Λαογραφίας « η γυναίκα στην παράδοση» και στο σημαντικό ρόλο της συμμετοχής των συλλόγων   επιτυχία του . Τόνισε ότι η  γυναίκα της Κρήτης από τη ιέρεια της μινωικής εποχής έως σήμερα , πέρα από τον υψηλό διαιωνιστικό της ρόλο, είχε  πάντα  επίζηλη και κυρίαρχη θέση . Μητέρα,  τροφός,  παιδαγωγός, το στήριγμα του σπιτιού, με διευρυμένο ρόλο, όπως το επιβάλλουν οι εκάστοτε συνθήκες της ζωής, με  περήφανο και ζεστό  βλέμμα που κοιτά πάντα  μπροστά. Απαραίτητος βοηθός και  πολύτιμος συμπαραστάτης του άνδρα στον αγώνα της επιβίωσης που κρατά δυναμικά, με πείσμα και περηφάνια  στην καρδιά της, αλώβητο το θησαυρό της παράδοσης και τον παραδίνει στις επόμενες γενιές

Την εκδήλωση χαιρέτησε και  ο αντιπ. Δ. Αττικής κος Γιάννης Βασιλείου ο οποίος αναφέρθηκε στο μήνα Λαογραφίας, στο πλήθος των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια  καθώς και στην υποψηφιότητα της Ελευσίνας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021. Παρευρέθηκαν :  οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Λινάρδος και Δέσποινα Οικονόμου, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Βασίλης Αγριμάκης, οι δημ. σύμβουλοι Ρεντούμη Βαρβάρα και Θανάσης Κριεκούκης, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γαβριήλ Καμπάνης, πρόεδροι των  Πολιτιστικών  Συλλόγων της πόλης μας και πλήθος δημοτών.

    Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Ελευσίνας κ. Δασκαλάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της για την συμμετοχή τους στο μήνα Λαογραφίας, τη συνεργασία μας και την στήριξη τους στην υποψηφιότητα της πόλης μας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα  Ευρώπης.

 

                                                        Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

                                                                      ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Related Posts