Δελτίο τύπου για την παράσταση «Οδυσσεβάχ» από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο, από μικρούς και μεγάλους, θεατράκι   του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ελευσίνας «Λ. Κανελλόπουλος» ,η  παράσταση « Οδυσσεβάχ » από  την Εφηβική Θεατρική Ομάδα του  Τμήματος Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. σε κείμενο της Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία – ενορχήστρωση και μουσική διδασκαλία του κ. Θοδωρή  Ευστρατιάδη.

Ένα όραμα πραγματοποιήθηκε και  ξεκίνησε το ταξίδι του από το φθινόπωρο του 2015  , αγκαλιασμένο από  έφηβους ερασιτέχνες ηθοποιούς   της πόλης μας, τον σκηνοθέτη μας , στα σκηνικά – κουστούμια την κ. Νάντια Βλαχοπούλου & τον κ Παντελή Κωνσταντίνου , στις χορογραφίες την κ. Μαρία Βαλαβάνη, στη μουσική επιμέλεια την κ. Στέλλα Κωνσταντάτου, στις κατασκευές τον κ. Αντωνόπουλο Παναγιώτη , από όλους όσους εργάστηκαν, από το  Δ. Σ. του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. και με την στήριξη του Δημάρχου κ. Γιώργου Τσουκαλά  στις νέες καινοτόμες ιδέες. Το αποτέλεσμα μας εξέπληξε! Δεν θα μπορούσε να ήταν καλλίτερο!

Την παράσταση χαιρέτησε   η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κα Μαρία Βασιλείου και  τόνισε ότι μετά την  επιτυχή διαδρομή των  τελευταίων  δέκα ετών  της Θεατρικής Σκηνής ενηλίκων του Π.Α.Κ.Π.Π.Α.,  γεννιέται  τώρα  με αξιώσεις η Εφηβική Θεατρική Ομάδα για παραστάσεις με πρωταγωνιστές εφήβους και έργα  που θα  αγγίζουν τους προβληματισμούς  και τις ανησυχίες τους. Επίσης τόνισε ότι  το θέατρο με τη   δύναμη του  διαπαιδαγωγεί,  διαμορφώνει και μεταδίδει αξίες,  συμβάλλει στη σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους καθώς και στην προσωπική ανάπτυξη και   στην κοινωνικοποίηση  ως τέχνη ομαδική.  Με το θεσμό αυτό που ξεκίνησε το Τμήμα Πολιτισμού  δίνεται η ευκαιρία στους έφηβους της πόλης μας,  που βρίσκονται στην μετάβαση από την  παιδικότητα  στην ενηλικίωση,  να πρωταγωνιστήσουν σε ιστορίες δικές τους και να προσελκύσουν  το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Συνεχάρη τον σκηνοθέτη κ. Θοδωρή  Ευστρατιάδη  γιατί  παίζει σημαντικό ρόλο στην εκπλήρωση του σκοπού του ερασιτεχνικού θεάτρου, τους ερασιτέχνες ηθοποιούς, όλους τους συντελεστές  παράστασης , τους γονείς που παροτρύνουν τα παιδιά τους να μυούνται στην τέχνη του θεάτρου και εμπιστεύονται την εκπαιδευτική λειτουργία του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. και τους παρευρισκόμενους.

Related Posts