Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση «Ελευσίνα… Ένα ταξίδι στο χρόνο»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019 το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α του Δήμου Ελευσίνας, στην αίθουσα «ΣΤΕΚΙ» παρουσίασε εκδήλωση με θέμα «Ελευσίνα…ένα ταξίδι στο χρόνο».

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί παράλληλη δράση του Λαϊκού Πανεπιστημίου και αναφέρθηκε στην πορεία της πόλης μας μέσα από κείμενα ξένων ταξιδιωτών και περιηγητών, που είχαν επισκεφθεί και έγραψαν για την Ελευσίνα από την ύστερη Βυζαντινή περίοδο και εντεύθεν.

Κύριος ομιλητής ο κος Κωνσταντίνος Παντ. Καλλιαντάς, μελετητής και ερευνητής, με γλαφυρό τρόπο, με εικόνες, με γεγονότα, με ιστορικές αναφορές και μέσα από ζωγραφικούς πίνακες, ξετύλιξε το κουβάρι του χρόνου και παρουσίασε την πολύμορφη ιστορία της Ελευσίνας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος κος Γεώργιος Τσουκαλάς και παρευρέθησαν ο αντιπρόεδρος κος Θοδωρής Τζαρτζούλης του Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α , μέλη του Λαϊκού Πανεπιστημίου και φίλοι που είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν όσα ενδιαφέροντα ανέφερε ο ομιλητής από γνωστά και ανέκδοτα κείμενα.

Η  κα. Καλλιόπη Παπαγγελή Δ/τρια αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, παρευρεθεί υποστηρίζοντας τον ομιλητή, στην αφήγησή του, που πλαισιώθηκε με ποίηση και μουσική στο βιολί από τον μαθητή μουσικό Αιμίλιο Μπάρτζη.

 

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ

Αγριμάκης Κ. Βασίλης

SONY DSC
2019-02-01-39
Related Posts