Γιορτή έναρξης: 100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ

Στην έναρξη των φετινών δράσεων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 18:00 το απόγευμα, δύο φίλες «συναντήθηκαν» με μια πανέμορφη παρέα παιδιών στην Αισχύλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας.

Τα παιδιά συστήθηκαν, γνωρίστηκαν κι ανακάλυψαν σπουδαίους «θησαυρούς». Πρωταγωνίστριες οι δύο φίλες και εμβληματικές λογοτέχνιδες , η Άλκη Ζέη και η Ζωρζ Σαρή, που μας δίδαξαν την αέναη φιλία, χρωματίζοντας το καλοκαίρι μας και ανοίγοντας τις σελίδες των βιβλίων και της καρδιάς στους μικρούς μας φίλους.

Ακούσαμε βιντεοσκοπημένο ηχητικό απόσπασμα από το βιβλίο Ε.Π. της Ζώρζ Σαρή και μερικά ακόμη αποσπάσματα γνώριμων βιβλίων από τις δυο αγαπημένες συγγραφείς. Ακόμη, έγινε παρουσίαση των ζωών και των έργων τους και ακούσαμε τα ονόματα και τα όνειρα των παιδιών για το μέλλον. Στην συνέχεια, τα παιδιά έλαβαν ένα απροσδόκητο γράμμα. Χωρίστηκαν σε ομάδες, μία για την κάθε πρωταγωνίστρια, και βρήκαν τους τίτλους των βιβλίων τους μέσω ενός κρυμμένου θησαυρού. Στο τέλος, σχημάτισαν το 100 με τα υπέροχα βιβλία των δύο συγγραφέων που φιλοξενούνται στη βιβλιοθήκη μας.

Οι 100 ακριβώς θησαυροί της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή, μας οδήγησαν σε μια ξεχωριστή περιπλάνηση του νου και της φαντασίας μας. Καλή αρχή στο υπέροχο ταξίδι που ακολουθεί!

Εμψυχωτές: Σκορδίλη Έλενα, βιβλιοθηκονόμος

Κωνσταντίνα Παρχαρίδη, ασκούμενη βιβλιοθηκονόμος

Related Posts