ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Επαναλειτουργία της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επαναλειτουργία  της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Με χαρά σας πληροφορούμε ότι η Αισχύλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη ανοίγει και πάλι για να δεχτεί τα μέλη της κι όλους όσους επιθυμούν να δανειστούν βιβλία!

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 8.00-20.00

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί κατόπιν ραντεβού στο 2105565601.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, τα βιβλία που επιστρέφονται επανατοποθετούνται στα ράφια για δανεισμό μετά το πέρας 3 ημερών. Το αναγνωστήριο και οι υπολογιστές δεν χρησιμοποιούνται ακόμα από το κοινό.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως  το χρονικό διάστημα που η βιβλιοθήκη παρέμεινε κλειστή για το κοινό με βάση τις ΚΥΑ περί προστασίας της δημόσιας υγείας , οι βιβλιοθηκονόμοι και το διοικητικό προσωπικό  κατηγοριοποίησαν – ταξινόμησαν  και καταχώρησαν στο Βιβλιοθηκονομικό Σύστημα ABEKT 3845 τίτλους βιβλίων (από δωρεές, νέες αγορές και αταξινόμητα  από τους αποθηκευτικούς χώρους της βιβλιοθήκης).

Παράλληλα, αναμόρφωσαν τον χώρο της βιβλιοθήκης, πραγματοποιώντας επαναταξινόμηση των ραφιών προς την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Ακόμη, η Βιβλιοθήκη έμεινε κοντά στο κοινό της παραμένοντας ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown προτείνοντάς σας τίτλους βιβλίων για ανάγνωση, ενώ η θεατρολόγος της παιδικής θεατρικής σκηνής παρουσίαζε παιδικά παραμύθια με αφήγηση και κουκλοθέατρο.

Επίσης εξυπηρετήθηκαν μαθητές, φοιτητές, ερευνητές & δημοσιογράφοι με δανεισμό βιβλίων ή αποστολή αρχείων.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ψηφιακή περιήγηση στον χώρο της Βιβλιοθήκης αναδεικνύοντας την Επανάσταση του 1821 μέσα από τα παλιά σχολικά βιβλία, με αφορμή το επετειακό έτος που διανύουμε και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Μπορείτε να περιηγηθείτε στη βιβλιοθήκη ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://inventus.com.gr/aisxilios-vivliothiki

Είχαμε ακόμη τη χαρά να φιλοξενήσουμε τη σχετική με την ψηφιακή έκθεση διαδικτυακή ομιλία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, κ. Ιωάννη Κάππου, με τίτλο «H αναπαράσταση του ’21 στα βιβλία ιστορίας του Δημοτικού κατά την τελευταία πεντηκονταετία».

Related Posts