Αισχύλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας – Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016 Ραντεβού το Σεπτέμβρη!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Αισχύλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας, ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουλίου, ο κύριος όγκος των εργαστηρίων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2016, που συνδιοργανώνεται με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος .

Με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», οι μικροί αναγνώστες της πόλης μας ανέλαβαν μια σειρά από αποστολές, που κύριο μέλημά τους είχαν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά, να τους χαρίσουν γνώση και να αυξήσουν τη δημιουργικότητά τους. Με αφετηρία τη βιβλιοθήκη και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, τα παιδιά παρατήρησαν, σύγκριναν, κατέγραψαν και δημιούργησαν, γνωρίζοντας τον κόσμο με το δικό τους τρόπο.

Μέσα από εργαστήρια αφήγησης, χρονογραμμής, κίνησης, εικαστικών, μαγειρικής, καταγραφής των μνημείων της πόλης, χαρτογράφησης, αισθήσεων, οργικάμι, αρχαιολογικής ανασκαφής, αρχιτεκτονικής, ραπτικής, κόμικς, σκέψης και συναισθημάτων, ποίησης, μουσικής, τοπικής ιστορίας, οι μικροί φίλοι της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης έλαβαν μέρος σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι, που αναδεικνύει δεινούς εξερευνητές και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών, ως κέντρα γνώσης και δημιουργικότητας σε κάθε κοινότητα.

Το κλείσιμο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016 θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, 6:00 – 8:00 το απόγευμα, για γονείς και παιδιά, όπου αρκετές εκπλήξεις θα περιμένουν τους μικρούς εξερευνητές. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη και ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!
Ευχαριστούμε τους γονείς , τα παιδιά , τους εργαζόμενους στην βιβλιοθήκη και ιδιαίτερα την κ. Βίκυ Παπαϊωάννου υπεύθυνη του προγράμματος, για την συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης αυτής.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ

Μαρία Βασιλείου

Related Posts