1η Διάλεξη-Άννα Μαυρολέων: «Αρχαίοι πολιτισμοί και σύγχρονοι τουριστικοί προορισμοί. Θρησκευτικός Τουρισμός – Ελευσίνα»

Home / Δελτία τύπου / 1η Διάλεξη-Άννα Μαυρολέων: «Αρχαίοι πολιτισμοί και σύγχρονοι τουριστικοί προορισμοί. Θρησκευτικός Τουρισμός – Ελευσίνα»

Το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. σα καλεί στην έναρξη των μαθημάτων του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελευσίνας* με θέμα: «Αρχαίοι πολιτισμοί και σύγχρονοι τουριστικοί προορισμοί. θρησκευτικός Τουρισμός – Ελευσίνα» με εισηγήτρια την κ. Άννα Μαυρολέων. Η έναρξη του 1ου κύκλου μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 στην ισόγεια αίθουσα Πολιτισμού (Στέκι) επί της οδού Παγκάλου και Κίμωνος 11 (πλησίον Ναού Αγίου Γεωργίου).

H πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

*Η είσοδος είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους τους δημότες και θα τους χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Άννα Μαυρολέων

Απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας και το τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου τα μαθήματα: «Ιστορία θεάτρου» και  «Θεατρικό Αναλόγιο» (1992-2004 & 2008), στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Σχ. Καλών Τεχνών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου τμήματος, τα μαθήματα «Μεθοδολογία της έρευνας» (2009-2013), «Σκηνοθετικά Ρεύματα: Θεωρία & εφαρμογές» (2012), «Σκηνοθετικές Προσεγγίσεις Αρχαίου Δράματος» (2007, «Ζητήματα Πρόσληψης Αρχαίου Δράματος» (2006-2010). Έχει διδάξει στα προγράμματα «Ακαδημία Πλάτωνος» (Αισθητική ως ζητούμενο δημιουργίας) και «Κωστής Παλαμάς» (Πολιτισμός και τουριστική αξιοποίηση – Θέατρο και Επικοινωνία) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου. Διδάσκουσα στο πρόγραμμα E-learning (ΕΚΠΑ) στο πρόγραμμα «Τουριστική προβολή, επικοινωνία και δραστηριότητα: πολιτιστικά δρώμενα, φεστιβάλ, αναβιώσεις και καινοτόμες καλλιτεχνικές δράσεις» (2016-2017). Διοργανώτρια προγράμματος σπουδών & διδάσκουσα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελευσίνας (2015-2016). Τα τελευταία 20 χρόνια εργαζόταν στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου ως υπεύθυνη της ψηφιακής βάσης του θεατρολογικού αρχείου. Μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και μέλος του συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων. Αρθρογραφεί στην στήλη της θεατρικής κριτικής στο περιοδικό Νέα Ευθύνη.

Συγγραφέας των βιβλίων:

  • Περί Αναβίωσης, εκδ. Ι. Σιδέρης (2016)
  • Η Έρευνα στο Θέατρο-Ζητήματα Μεθοδολογίας, εκδ. Ι. Σιδέρης (2010),
  • μέλος της συγγραφικής επιστημονικής ομάδας του βιβλίου Στα ίχνη του Διονύσου – Παραστάσεις Αρχαίας Τραγωδίας στην Ελλάδα 1867-2000, εκδ. Ι. Σιδέρης, (2005).

            Το 2012 διακρίθηκε με το δεύτερο βραβείο θεατρικής γραφής μονόπρακτου στο διαγωνισμό που οργάνωσε η Θεατρική Επιχείρηση Λεμεσού (ΕΘΑΛ) στην μνήμη του μεταφραστή Κωστή Κολώτα με το έργο,  «Η ιστορία δεν μας αγάπησε. Κυριάκος» το οποίο παραστάθηκε στην σκηνή της ΕΘΑΛ τον Απρίλιο 2013. Το καλοκαίρι του 2014 παραστάθηκε στα πλαίσια του διαδημοτικού Φεστιβάλ Αττικής το έργο της «Η Υπόσχεση» (δραματουργική επεξεργασία της παραλογής Του Νεκρού αδερφού) από το θεατρικό εργαστήρι «Εν δράσει» του δήμου Ταύρου – Μοσχάτου. Το 2015 εργάστηκε ως σύμβουλος δραματουργίας στην παράσταση «Ηλέκτρα – τελευταίο αίμα» σε σκηνοθεσία Κ. Ντέλλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Related Posts