Το διαιτολόγιο στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ελευσίνας

Στους παιδικούς σταθμούς φιλοσοφία μας είναι ότι η ώρα της ζωγραφικής ή της μουσικής ΔΕΝ είναι πιο χρήσιμη ΓΙΑ ΤΗΝ ανάπτυξη και εξέλιξη του παιδιού από ότι η προσωπική υγιεινή και το γεύμα.

Ο προϊστάμενος, οι παιδαγωγοί καθώς και η διαιτολόγος, έχουν υπ όψη την θεωρητική προσέγγιση της ολιστικής ανάπτυξης και να διαμορφώσουν το πρόγραμμα των γευμάτων των παιδιών στην κατεύθυνση αυτή. Να αντιμετωπίσουν δηλαδή τη διατροφή όχι μόνο ως σίτιση, αλλά και ως εμπειρία ψυχοσωματική και κοινωνική. Ως βιωματική διαδικασία, μέσω της οποίας τα παιδιά θα αποκτήσουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή τους, θα επικοινωνήσουν , θα αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις. Για να επιτευχθούν όλα αυτά τα παιδιά θα πρέπει να νοιώθουν ευχάριστα τις στιγμές αυτές και να είναι ικανοποιημένα.

Για το λόγο αυτό στην Ελευσίνα κάθε παιδικός σταθμός διατηρεί τη δική του κουζίνα εστιάσεως με το καταλληλο προσωπικό και όλα τα μέτρα υγιεινής και φροντίδας. Οι κουζίνες μας είναι ένας πυρήνας εκπαιδευτικός, τόσο ως προς απόκτηση συνηθειών υγιεινούς διατροφής ‘οσο και ως προς τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζονται σ αυτές.
Στις φωτογραφίες το γεύμα σερβιρισμένο από τον χώρο εστίασης του παιδικού σταθμού της Μαγούλας.

Related Posts