Παρουσίαση του βιβλίου το «Το Ασυναίσθημα», την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:00 | Αισχύλεια Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ελευσίνας

Παγκάλου & Κίµωνος 11 (Ισόγειο) | ☎: 210-5565601
e-mail: [email protected] | URL: http://81.186.14.41
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 08:00 – 20:00, Παρασκευή: 08:00 – 15:00

 

Δελτίο Τύπου

Η Αισχύλεια Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ελευσίνας, σας προσκαλεί στην Παρουσίαση του βιβλίου το «Το Ασυναίσθημα», την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:00 το απόγευμα.

To παραμύθι «Το Ασυναίσθημα» αφηγείται με όχημα τα συναισθήματα το ταξίδι του ήρωα, του κεφαλαίου Άλφα, που ύστερα από ένα απροσδόκητο γεγονός ξεκινά μία περιπέτεια γεμάτη διακυμάνσεις στο τέλος της οποίας ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό του, αλλιώς. Στην ουσία, το τέλος του προορισμού του είναι η αρχή ενός νέου ταξιδιού με έναν εαυτό που τον γνωρίζει περισσότερο και καλύτερα από αυτόν που είχε πριν μπει στη μεγάλη αυτή περιπέτεια. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού καίριο ρόλο, ρόλο μαγικού βοηθού αλλά και αθέατου συνοδοιπόρου, διαδραματίζουν διάφορα γράμματα που αναδύονται μέσα από τη λέξη του ίδιου του τίτλου.

Παιδαγωγικά, το κείμενο αυτό σχετίζεται με το θέμα της καλλιέργειας της συναισθηματικής νοημοσύνης. Απευθύνεται, εκτός από τους λάτρεις του παραμυθιού κάθε ηλικίας, και σε επαγγελματίες που εκπονούν προγράμματα πολιτισμού και αγωγής υγείας. Δεδομένου του αμβλυμμένου ενδιαφέροντος της σύγχρονης εκπαίδευσης για συγκινησιακή αγωγή των παιδιών το εν λόγω βιβλίο μπορεί να συμβάλει με κατάλληλες φιλαναγνωστικές, βιωματικές δράσεις στην κατανόηση της αναγκαιότητας να αναγνωρίζουμε, να ονοματίζουμε, να εκφράζουμε και να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας καθώς και να τα αξιοποιούμε ως τρόπους ερμηνείας της συμπεριφοράς μας και γνωριμίας με το βαθύτερο εαυτό μας.

Tο βιβλίο έχει λάβει έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Η συγγραφέας είναι εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ασχολείται με το θέατρο στην εκπαίδευση και εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στην Παιδαγωγική του Θεάτρου

Related Posts