Διοργάνωση έκθεσης με θέμα “Το Βιομηχανικό Παρελθόν της Ελευσίνας”

Η Ομάδα Εργασίας του Μουσείου Νεώτερης Ιστορίας της Ελευσίνας, άρχισε ήδη τις εργασίες της και αποφάσισε την διοργάνωση έκθεσης με θέμα: « Ελευσίνα. Το Βιομηχανικό Παρελθόν » , που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στα πλαίσια των  Αισχυλείων του 2016, στο κτίριο των Γραφείων του Παλαιού Ελαιουργείου.

Η περίοδος της ανάπτυξης της βιομηχανίας στην Ελευσίνα αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Είναι επομένως σημαντικό για το σημερινό προσδιορισμό της πόλης, να πληροφορηθούμε τα σχετικά με εκείνη την περίοδο και επειδή οι απλοί άνθρωποι είναι εκείνοι που διαμορφώνουν την ιστορία, καλούμε οικογένειες και πολίτες που διαθέτουν σχετικό υλικό να συμβάλουν  στην επιτυχία της έκθεσης για το Βιομηχανικό παρελθόν της πόλης.

Σας ζητούμε να μας παρουσιάσετε, από την δική σας προσωπική ή οικογενειακή συλλογή, όποια βιομηχανικά αντικείμενα, εργαλεία, φωτογραφίες, έγγραφα και οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι θα τιμήσει τη βιομηχανική κληρονομιά της πόλης μας και τους κατοίκους  της. Ακόμα και το άυλο υλικό θα μας είναι σημαντικό, όπως μαρτυρίες και ιστορίες από τότε. Το υλικό αυτό, θα το αξιολογήσουμε, θα καταγράψουμε και θα εκθέσουμε για το διάστημα που θα διαρκέσει η έκθεση, με αναφορά στο όνομά σας και εν συνεχεία θα επιστραφεί.

Ζητούμε τη συμμετοχή σας, για να τιμήσουμε τους εργαζόμενους στη βιομηχανία και  να φωτίσουμε μια σημαντική πτυχή της ιστορίας της πόλης μας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Νοδάρα Ευαγγελία στο τηλέφωνο  6948892655  ή στην Γραμματεία του N.Π.Δ.Δ. ΠΑΚΠΠΑ με την κ. Κατριβέση Χριστίνα στο τηλέφωνο 2105565613 , πρωινές ώρες στον 2ο όροφο (Γραφείο Προέδρου Π.Α.Κ.Π.Π.Α.) του Πολιτιστικού Κέντρου Ελευσίνας Κίμωνος και Παγκάλου 11.

Related Posts