Δελτίο τύπου 3ου κύκλου μαθημάτων του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελευσίνας

«ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ» 3οs κύκλοs  μαθημάτων  του  Λαϊκού  Πανεπιστημίου  Ελευσίνας από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 έως την 1η Μαρτίου 2017 .

Το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α. μετά από τους δύο επιτυχημένους πρώτους κύκλους μαθημάτων με θέματα «Ζητήματα Πολιτιστικής Διαχείρισης και Αρχαιολογίας»  και «Γυναικείες Σπουδές» συνεχίζει με την  ιδιαίτερης σπουδαιότητας  θεματική  ενότητα  «Αστροφυσική». Την  επιμέλεια  του 3ου κύκλου είχε  ο Ελευσίνιος κ. Σπύρος Βασιλάκος, Διευθυντής του  Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων  Μαθηματικών  της Ακαδημίας Αθηνών.

Τα θέματα άκρως  σημαντικά και ενδιαφέροντα ,   θα μας  παρουσιάσουν εξαιρετικοί  αστροφυσικοί επιστήμονες  με ιδιαίτερες μεταπτυχιακές σπουδές και διακρίσεις παγκοσμίως.

    • Τον κύκλο των μαθημάτων θα ξεκινήσει ο κος Μανώλης Γεωργούλης, κύριος ερευνητής στο Κέντρο Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών  (ΚΕΑΕΜ ) της Ακαδημίας  Αθηνών με θέμα «Ηλιακή Δραστηριότητα και η επίδραση της στη ζωή μας».
    • Θα συνεχίσει η κα Ελευθερία – Παναγιώτα Χριστοπούλου  επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Παν/μίου Πατρών και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αστρονομίας , με θέμα  «Κυνηγώντας εξωπλανήτες».
    • Ο κος Μανώλης Πλειώνης, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ (από το 2012), επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής, Οπτικής & Ηλεκτρονικής ΙΝΑΟΕ του Μεξικού από το 2002 και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, θα μας  μυήσει  στα μυστικά του σύμπαντος, με θέμα «το σκοτεινό σύμπαν» και
  • τέλος ο κος Σπύρος Βασιλάκος θα κλείσει τα μαθήματα με τον τίτλο  << Η δημιουργία και το μέλλον του Σύμπαντος στην σύγχρονη τεχνολογία >>.

 

  • Ο κύκλος  των μαθημάτων θα κλείσει με στρογγυλό τραπέζι και την συμμετοχή όλων των διδασκόντων.

Θεωρούμε  εξαιρετική την ευκαιρία της προσφοράς της σπουδαίας αυτής επιστημονικής ομάδας στην πόλη μας  και προσκαλούμε όλους τους φίλους του Λαϊκού Πανεπιστημίου  και όσους  ενδιαφέρονται για τα παραπάνω θέματα, να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις  τιμώντας  με την παρουσία τους όλους τους ομιλητές.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από την 1/2/2017 έως 1/3 2017 από τις 18:00 – 20:00 στην ισόγεια αίθουσα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ  Π.Α.Κ.Π.Π.Α επί της οδού Παγκάλου και Κίμωνος 11 στην Ελευσίνα (πλησίον Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου ). Η είσοδος είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους .

Για περισσότερες πληροφορίες : www.pakppa.gr ,   Γραφείο Γραμματείας Προέδρου  2ος όροφος.  Τηλ:  210 5565615  , mail: gram.pro@pakppa,gr  

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Μαρία Βασιλείου

Related Posts