Έναρξη Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελευσίνας

Ξεκινά το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ελευσίνας (2015-2016) από τη Τετάρτη 9/12/2015 με θέμα: «Τέχνη, Πολιτισμός και καθημερινότητα»

Το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. στα πλαίσια της στρατηγικής και της προσπάθειας να εντάξει στο πρόγραμμα του , δράσεις με στόχο τη Δια Βίου Μάθηση , ανακοινώνει την ίδρυση και λειτουργία του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελευσίνας , προκειμένου να παράσχει στους δημότες / κατοίκους έγκυρη και τεκμηριωμένη γνώση.

Η απόφασή μας αυτή δεν είναι τυχαίο που συμπίπτει με την κατάθεση της υποψηφιότητας της πόλη μας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, στις 27/11/2015. Τηρούμε την υπόσχεση μας και καθιερώνουμε ένα νέο σημαντικό θεσμό, ως έναν από τους κύριους μοχλούς στο σχέδιο ανάπτυξης του πολιτισμού. Η επιμόρφωση μέσω της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Λ.Π. θα συμβάλει στην πνευματική – αξιακή και κοινωνική άνοδο των δημοτών της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής που είναι προτεραιότητα για τον Δήμο μας .
Από την Τετάρτη 9/12/2015 και κάθε Τετάρτη έως την 26/5/2016 οργανώνονται κύκλοι μαθημάτων / διαλέξεων , με διδακτικές ενότητες που αφορούν : το Θέατρο ( Πολιτισμός και Επικοινωνία) , τη Λογοτεχνία ( Αφήγηση και Μνήμη) , τον Λαϊκό Πολιτισμό, την Φιλοσοφία και Ψυχανάλυση, τη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία και την Αρχιτεκτονική – Σχέδιο – Θεατρικό Τόπο. Θα διδάξουν πανεπιστημιακοί διδάκτορες του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, του Πάντειου Πανεπιστημίου, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Paris IX–Dauphine και του Πανεπιστημίου Ναντέρ Γαλλίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους τους δημότες που θα τους χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από τις 18:00 – 20:00 στην ισόγεια αίθουσα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α επί της οδού Παγκάλου και Κίμωνος 11 στην Ελευσίνα (πλησίον Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου ).

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο Γραφείο Γραμματείας Προέδρου , 2ος όροφος. Τηλ: 210 5565613 , mail: gram.pro@pakppa,gr
Απευθύνουμε πρόσκληση προς όλους τους δημότες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια μας αυτή και το νέο θεσμό με την ουσιαστική συμμετοχή τους. Ευχόμαστε καλές ακροάσεις.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Η πρόεδρος
ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Related Posts